Leadmore logo vector

Møllevangen 10B, Sørup, DK-3480 Fredensborg      +45 2929 3000

Del via…

Abonner og få det hele med

To succesfulde virksomhedssalg seneste seks måneder

Det er både spændende og dynamisk at arbejde som professionelt bestyrelsesmedlem, da målet med bestyrelsesopgaven fra tid til anden kan være at sælge virksomheden og overlade bestyrelsesansvaret til de nye ejere. Ud af ti selskaber i min bestyrelsesportefølje har jeg inden for de seneste seks måneder oplevet to succesfulde virksomhedssalg til andre industrispillere, hvilket vidner om værdifulde virksomheder med fortsat vækstpotentiale.

 

CDRator solgt til Enghouse Systems

Softwareselskabet CDRator A/S, som udvikler fakturerings- og kundeserviceløsninger til mobilselskaber, blev for nylig solgt til Enghouse Systems, som er et canadisk børsnoteret software- og service selskab. Enghouse servicerer sine kunder inden for tre divisioner, Interactive, Networks og Transportation, som hver især udvikler og sælger virksomhedsorienterede software løsninger. CDRator indgår nu i Networks divisionen.

Den 3. marts 2015 kunne Enghouse Systems offentliggøre købet af CDRator A/S til en pris på ca. 23 millioner US dollars (for netto pengestrømmen). CDRator’s omsætning var i 2014 ca. 20 millioner US dollars og har ca. 130 medarbejdere i Danmark, som servicerer kunder i Europa, Nordamerika og Afrika.

Som medlem af bestyrelsen i CDRator A/S igennem fem år er jeg stolt af dette succesfulde og lovende salg. Jeg ønsker både Enghouse Systems og CDRator’s ledelse og medarbejdere held og lykke med deres nye fremtid sammen.

Du kan læse mere om CDRator her.
  Læs Enghouse Systems pressemeddelse .
Lær mere om Enghouse Systems her.

 

EQT solgte Ventelo til Phonero

Den private kapital fond EQT annoncerede i juli sidste år salget af det norske mobilselskab Ventelo AS til den norske konkurrent Phonero AS, og handelen blev afsluttet i oktober 2014. Det var et synergistisk match af Ventelos store erhvervskunder med Phoneros mindre og mellemstore erhvervskunder, og på toppen sammenlægningen af Ventelo’s virtuelle mobilnetærk og Phonero’s kundeserviceplatform. De to selskaber fusionerede pr. januar 2015 under Phoneros brand med en kombineret omsætning på 1 milliard NOK.

Det norske telemarked oplever netop nu en konsolideringstrend, og med dette opkøb rundede Phonero 15% markedsandel i erhvervssegmentet og blev en stærk udfordrer til de to store netværksoperatører Telenor og Telia ejede NetCom. Ventelo var mobilselskabet i EQT’s Broadnet Holding AS, og frasalget gjorde det muligt for EQT at rendyrke fokuseringen på Broadnet’s fiber og datakommunikationsforretning i Norge.

Som bestyrelsesmedlem i Ventelo AS igennem næsten to år er jeg stolt over denne succesfulde EQT exit. Jeg ser frem til at følge udviklingen i det nye Phonero.

 

Du kan læse mere om salget her.

Lær mere mere om EQT her.
Lær mere om Phonero her.

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Nye tider med aktive og værdiskabende bestyrelser
Professionelle bestyrelser er ikke kun for de stor...

Relaterede indlæg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.leadmore.dk/

Abonner og få det hele med

Abonner og få det hele med