Leadmore logo vector

Møllevangen 10B, Sørup, DK-3480 Fredensborg      +45 2929 3000

Del via…

Abonner og få det hele med

Godt at se en rigtig brancheforening for professionelle bestyrelsesfolk

Der har de senere år været markant øget fokus og aktivitet indenfor bestyrelsesrekruttering, uddannelser og netværk. Man kan vel nærmest sige, at der er opstået et ”bestyrelsesmarked”. Det er naturligvis positivt med etablering af et ”eco-system” til stimulering af værdiskabelsen i danske bestyrelseslokaler og dermed også Danmarks konkurrencevene. 

 

individual

 

Jeg har dog også noteret mig, at der på markedspladsen naturligt nok udvikles en lind strøm af nye kreative forretningsmodeller, hvor virksomheder slår sig op på profit baserede netværksaktiviteter og bestyrelsesuddannelser.

Konkurrencen er stor og det skorter ikke på canvas salg med varierende kvalitet og forskellige pristilbud for samme produkter fra samme udbyder - nogle tilbyder sågar uddannelser med lokkemad om garanti for at få en bestyrelsespost. Dermed ikke sagt, at der ikke findes gode bud på bestyrelsesuddannelser og netværk, men transparensen i markedet er endnu lav ift. kvalitet, pris og dermed value for money.

Heldigvis kom der i 2013 også en ”rigtig” bestyrelsesforening for professionelle bestyrelsesfolk, som jeg er glad for at være medlem af. Bestyrelsesforeningens formål er på non-profit basis at arbejde for systematiseret erfaringsudveksling fra bestyrelseslokalerne, udvikling af ny viden til opkvalificering af bestyrelsesmedlemmer i både private og offentlige virksomheder samt forbedring af rammebetingelserne for bestyrelsesarbejdet. Foreningen arrangerer faglige møder, seminarer, konferencer og virtuelt netværk, der kan formidle diskussionen af god selskabsledelse på et højt kvalificeret niveau. Non-profit konceptet gør det muligt at tilbyde et personligt medlemskab med adgang til alle aktiviteter for et årligt kontingent på kun 1.000 kr. Foreningen er derfor absolut et seriøst bud på en ”brancheforening” for professionelle bestyrelsesmedlemmer – herunder ikke mindst det tætte samarbejde med vores internationalt anerkendte Copenhagen Business School.

Flere og flere ledere vælger en tidlig aktiv bestyrelseskarriere

Der er gode nyheder for virksomheder, som påtænker at etablere en bestyrelse for første gang eller justere kompetencesammensætningen til de aktuelle og kommende udfordringer. Flere og flere erfarne ledere vælger et aktivt bestyrelsesliv tidligere end den klassiske pensionskarriere, nogle endda som jeg selv en fuldtids professionel bestyrelseskarriere. 

career-med skygge


For lederne selv giver det nemlig også god mening, da trenden med aktive og professionelle bestyrelser betyder, at de spændende drøftelser og beslutninger om værdiskabelsen oftere flytter sig fra direktionslokalet til bestyrelseslokalet.

Medlemsprogram som skaber værdi i dit bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesforeningen er derfor et rigtigt godt initiativ, som støtter op omkring den faglige og karrieremæssige udvikling af både erfarne og de mange nye aktive bestyrelsesmedlemmer. Der har det seneste år været mange gode medlemsmøder, f.eks. om rekruttering og efterfølgerplanlægning for bestyrelsesteams, værdiskabelse via teamdynamikker i bestyrelsesarbejdet samt risikostyring. I det kommende efterår sættes der f.eks. fokus på trends i international selskabsledelse, trusler og muligheder relateret til IT udvikling og banebrydende brancheskift, værdiskabelse og generationsskifte i familieejede og ejerledede virksomheder samt bestyrelsens rolle i strategiarbejdet.

Som fuldtids professionelt bestyrelsesmedlem og Executive Advisor ser jeg det som en stor fordel at indgå i et netværk af professionelle bestyrelsesmedlemmer med henblik læring og vidensdeling. Foreningen tæller 460 medlemmer, heraf 43 virksomhedsmedlemmer. Siden starten i maj 2013 er der afholdt 19 konferencer og mere end 2.500 fagfolk har deltaget i debatten med afsæt i indlæg fra erfarne bestyrelsesformænd og adm. direktører, professorer fra ind- og udland samt andre nøglepersoner fra bestyrelsesmiljøet. Personligt kan jeg varmt anbefale et medlemskab, som både tilbydes virksomheder og enkeltpersoner, under forudsætning af opfyldelse af optagelseskravene, som sikrer et aktivt højkvalitetsnetværk.

 

bestyrelsesforeningen-logo

Læs mere om Bestyrelsesforeningen her:  www.bestyrelsesforeningen.dk

 

 Ønsker dig et aktivt og værdifuldt bestyrelsesarbejde.

 

Mads Middelboe

Executive Advisor & CEO

Leadmore ®

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Endelig kan du måle værdien af gode ledere
Nye tider med aktive og værdiskabende bestyrelser

Relaterede indlæg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.leadmore.dk/

Abonner og få det hele med

Abonner og få det hele med