Leadmore logo vector

Møllevangen 10B, Sørup, DK-3480 Fredensborg      +45 2929 3000

Del via…

Abonner og få det hele med

Vil du kende den ledelsesmæssige soliditet, før du køber en SMV?

Er du køber, bestyrelsesmedlem eller køberrådgiver og står overfor et kommende køb af en SMV, så kan I have glæde af at kende til det nye SMVværktøj, som giver jer en tilstandsrapport, der viser virksomhedens modenhedsindex baseret på ISO 17029 standarden.

I kan nemlig nu bruge SMVværktøjet til at vurdere måden virksomheden arbejder med management og leadership - med andre ord handler det om virksomhedens modenhed.

Det er et nyt "due diligence værktøj" udviklet af IDDAS tilpasset lige netop SMV:er, som giver et unikt 360 grader overblik over måden virksomheden arbejder på. Det er et værdiskabende værktøj, som kan bruges til jeres outside-in evaluering ifm. screening af nye opkøbsemner og skitsere præliminære planer for, hvor I skal sætte ind for at øge modenhedsscoren og dermed værdien under jeres ejerskab.

I kan også opfordre sælger til at opnå et IDDAS/DANAK certifikat på deres modenhedsscore som et stærkt supplement til de finansielle nøgletal i datarummet, fordi den finansielle soliditet så bakkes op af den ledelsesmæssige soliditet – med andre ord en god indikator for, at de historiske tal ikke er tilfældigheder, men kan fortsætte og ikke mindst forbedres under jeres ejerskab og ledelse.

Efter et køb kan værktøjet naturligvis så bruges til at lægge en udviklingsplan for virksomheden, som der skal eksekveres på i jeres ejerperiode.

Modenhedsindexet baseres på op til 350 udsagn, som giver et unikt overblik over måden virksomheden arbejder på inden for funktionerne salg, drift, organisation, økonomi og de tværgående områder strategi, ledelse, processer og digitalisering, f.eks. 

Alle udsagn scores med hhv. "Ikke udviklet" = 0, "Planlagt" = 1, "Begyndt" = 2, "Opbygget" = 3, og "Proaktivt forbedret" = 4, og gennemsnittet af alle scorer danner SMV:ens modenhedsindexet. Resultaterne præsenteres grafisk, og der kan laves "deep dives" på gennemsnit og forskelle både indenfor og imellem områder. Der er også mulighed for at hele jeres deal team kan score virksomheden og få en konstruktiv dialog om forskellige vurderinger af virksomhedens modenhed, ligesom jeres modenhedsindex kan indgå i dialogen med sælger om en fælles værdisætning af SMV:en.

SMVværktøjet er et fleksibelt onlineværktøj udviklet af SMV:er til SMV:er. Standarden, som værktøjet baseres på, er akkrediteret af Den Danske Akkrediteringsfond DANAK og bakkes op af flere store erhvervsorganisationer.

Om IDDAS:

  • IDDAS stiftet som erhvervsdrivende non-profit forening
  • Finansiering fra Industriens Fond / Kraks Fond
  • Støttet af Dansk Industri, Dansk Erhverv, Asnet Board, Lederne, DanBan
  • Forskningssamarbejde med CEV på CBS og CeSME på Aarhus BSS


Ræk ud, hvis du vil du høre mere om, hvordan du kan høste dit udbytte af IDDAS SMVværktøjet.

Mads Middelboe, Autoriseret IDDAS rådgiver/verifikator - Executive Advisor & CEO Leadmore®

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vil du kende jeres evne til at eksekvere strategie...
Vil du vide hvordan andre sætter prisen på din vir...

Relaterede indlæg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.leadmore.dk/

Abonner og få det hele med

Abonner og få det hele med