Leadmore logo vector

Møllevangen 10B, Sørup, DK-3480 Fredensborg      +45 2929 3000

Del via…

Abonner og få det hele med

Vil du vide hvordan andre sætter prisen på din virksomhed?

Er du ejerleder, kapitalejer, bestyrelsesmedlem eller sælgerrådgiver og står overfor et kommende salg af virksomheden, så kan I have glæde af at kende til det nye SMVværktøj, som giver jer en tilstandsrapport, der viser virksomhedens modenhedsindex baseret på ISO 17029 standarden.

I kan nemlig nu bruge SMVværktøjet til at vurdere måden virksomheden arbejder med management og leadership - med andre ord handler det om virksomhedens modenhed. I får en 3600 detaljeret indsigt i, hvor virksomheden står ift. hvordan købere, investorer og banker sætter prisen på virksomheden.

Det er et nyt "due diligence værktøj" udviklet af IDDAS tilpasset lige netop SMV:er. Det kan bruges til både selvevaluering og verifikation af autoriseret IDDAS verifikator med udstedelse af certifikat på virksomhedens modenhedsscore. 


Modenhedsindexet baseres på op til 350 udsagn, som giver et unikt overblik over måden virksomheden arbejder på inden for funktionerne salg, drift, organisation, økonomi og de tværgående områder strategi, ledelse, processer og digitalisering, f.eks. 


Alle udsagn scores med hhv. "Ikke udviklet" = 0, "Planlagt" = 1, "Begyndt" = 2, "Opbygget" = 3, og "Proaktivt forbedret" = 4, og gennemsnittet af alle scorer danner SMV:ens modenhedsindexet. Resultaterne præsenteres grafisk, og der kan dykkes dybt i gennemsnit og forskelle både indenfor og imellem områder. Der er også mulighed for at hele bestyrelsen eller ledergruppen kan score virksomheden og få en konstruktiv dialog om forskellige vurderinger af virksomhedens modenhed.  


Værktøjet lægger dermed grunden til, at I kan øge værdien af virksomheden ved at fortælle præcis, hvor I skal sætte ind for at øge modenhedsscoren. Et værdiskabende værktøj både som optakt til en konkret salgsproces, tiltrækning af ny kapital eller modning til et senere salg til en højere værdi.

SMVværktøjet er et fleksibelt onlineværktøj udviklet af SMV:er til SMV:er. Standarden, som værktøjet baseres på, er akkrediteret af Den Danske Akkrediteringsfond DANAK og bakkes op af flere store erhvervsorganisationer.

Et IDDAS/DANAK certifikat på en høj modenhedsscore er et stærkt supplement i datarummet til gode finansielle nøgletal, fordi den finansielle soliditet så bakkes op af den ledelsesmæssige soliditet – med andre ord en god indikator for, at de gode historiske tal ikke er tilfældigheder, men kan fortsætte under nyt ejerskab og ledelse.

Om IDDAS:

  • IDDAS stiftet som erhvervsdrivende non-profit forening
  • Finansiering fra Industriens Fond / Kraks Fond
  • Støttet af Dansk Industri, Dansk Erhverv, Asnet Board, Lederne, DanBan
  • Forskningssamarbejde med CEV på CBS og CeSME på Aarhus BSS


Ræk ud, hvis du vil du høre mere om, hvordan du kan høste dit udbytte af IDDAS SMVværktøjet.

Mads Middelboe, Autoriseret IDDAS rådgiver/verifikator - Executive Advisor & CEO Leadmore®

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vil du kende den ledelsesmæssige soliditet, før du...
Leadmore ® tilbyder nu SMV værktøjet sammen med ID...

Relaterede indlæg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.leadmore.dk/

Abonner og få det hele med

Abonner og få det hele med