Leadmore logo vector

Møllevangen 10B, Sørup, DK-3480 Fredensborg      +45 2929 3000

Del via…

Abonner og få det hele med

Ledelse er ingen eksakt videnskab og handler mest om management

På trods af at resultater skabes af de teams vi leder, så ser det ud til at vi allesammen er alt for fokuseret på Management. En Google søgning giver 2,7 milliarder hits på Management, 565 millioner hits på Leadership, som er tæt på fysik og matematik. Der er altså 5 gange så mange hits på Management som på Leadership, som kun udgør 17% af alle hits på Management og Leadership.

 

Leadership on Google DK

 

 

Ikke underligt, at ledere ofte oplever udfordringer med at skabe den rette balance mellem Management (chefskabet) og Leadership (lederskabet), dvs. at lede mere, så planerne bliver effektivt eksekveret.

Toppræstationer ved at kombinere to forskellige lederroller

I en forretningsverden fyldt med skrappe krav til vækst og forandringer oplever de fleste ledere udfordringer med at strukturere den rigtige plan og skabe engagement - og må gradvist indse, at resultaterne ikke kommer i mål til tiden.

Har du tænkt over, hvorfor selv den bedste plan kan fejle, mens den næst bedste plan kan blive en success med involverende og værdiskabende ledelse? Værdiskabende ledelse handler om at opnå mere sammen ved at skabe den rette balance og sammenhæng mellem to meget forskellige lederroller:

Chefrollen (management), der handler om ”hvad”, dvs. tal og fakta ifm. målsætning, planlægning og kontrol.

Lederrollen (leadership), der handler om ”hvordan”, dvs. mennesker og følelser ifm. gennemførelse via organisationer og teams.

 

 

 

 

 

 

 

Min praktiske erfaring er, at evnen til at eksekvere den optimale balance mellem management og leadership, støttet af et troværdigt og overbevisende ”hvorfor”, gør det muligt at accelerere betydelige forandringer og levere topresultater – fordi en involverende og holistisk tilgang skaber meningsfyldte jobs for alle.

Det er ikke en let opgave, når ledere som oftest bliver klemt på de hårde facts omkring management KPI’ere. Det kræver et balanceret mind-set fra dem som sætter agendaen for ledelsen. Det må være en opgave for bestyrelsen at skabe råderum til udfoldelse god ledelse i en travl operativ hverdag.

Mads Middelboe

Executive Advisor & CEO

Leadmore ®

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Hvorfor det forunderlige ord “hvorfor” er så vigti...
Mit bedste ledelsesråd

Relaterede indlæg

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.leadmore.dk/

Abonner og få det hele med

Abonner og få det hele med